Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Wołowina teriyaki


24.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 90 g  polędwicy wołowej
  • 2 łyżki  sosu teriyaki
  • 30 g  marchewki
  • 50 g  różyczek brokułów
  • 1 łyżka  oliwy
  • 40 g  czerwonej papryki
  • 100 g  ugotowanego brązowego ryżu
  • 3 łyżki  dressingu miodowo-musztardowego

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę pokrój w kostkę, skrop sosem teriyaki i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę, brokuły oraz pokrojoną w plastry marchew i smaż mieszając. Gdy warzywa będą miękkie wyłóż zawartość patelni na ryż i polej dressingiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE