Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.01.2019 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Wołowina z gruszkami


14.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 80 dag  wołowiny bez kości
  • 4 sztuki gruszki
  • 4 łyżki  oleju
  • 10 dag  masła
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 8 sztuk kromek bułki paryskiej
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  oregano
  • 2 szczypty  imbiru
  • 8 sztuk liści sałaty masłowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na 8 plastrów. Posyp solą i pieprzem i odstaw na 10 minut. Następnie usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Dodaj 1/3 masła, szczyptę imbiru i oregano. Duś 50 minut.
  2. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne. Z pozostałego masła odłóż łyżkę, a resztę tłuszczu rozpuść na patelni. Na rozgrzane masło wrzuć pokrojone gruszki, skrop je sokiem z cytryny i 2 łyżkami wody. Podsmaż. Oprósz pozostałym imbirem.
  3. Kromki bułki posmaruj odłożonym wcześniej masłem z obu stron i opiecz.
  4. Na liściach sałaty układaj kromki bułki, a na wierzch plaster wołowiny i połówkę gruszki. Polej sosem powstałym podczas smażenia gruszek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE