Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Wołowina z warzywami i pomarańczą


29.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  wołowiny
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki pomarańczy
  • 1 l  bulionu wołowego
  • 50 ml  czerwonego wytrawnego wina
  • 2 sztuki cebule
  • 2 dag  suszonych grzybów
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • oregano
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz. Marchew, cebule i czosnek obierz. Marchewkę pokrój w plastry, cebule w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Z pomarańczy usuń skórkę.
  2. Mięso umyj i pokrój w dużą kostkę. Następnie mocno zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę. Podlej winem i dopraw do smaku. Smaż przez 5 minut.
  3. Mięso przełóż do szybkowaru i zalej bulionem. Dodaj grzyby i gotuj przez 40 minut.
  4. Potrawę ponownie przełóż na patelnię. Włóż pomarańczę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE