Dzisiaj jest: Piątek, 20.07.2018 Imieniny: Czesława i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Wołowina z warzywami i pomarańczą


29.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  wołowiny
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki pomarańczy
  • 1 l  bulionu wołowego
  • 50 ml  czerwonego wytrawnego wina
  • 2 sztuki cebule
  • 2 dag  suszonych grzybów
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • oregano
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz. Marchew, cebule i czosnek obierz. Marchewkę pokrój w plastry, cebule w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Z pomarańczy usuń skórkę.
  2. Mięso umyj i pokrój w dużą kostkę. Następnie mocno zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę. Podlej winem i dopraw do smaku. Smaż przez 5 minut.
  3. Mięso przełóż do szybkowaru i zalej bulionem. Dodaj grzyby i gotuj przez 40 minut.
  4. Potrawę ponownie przełóż na patelnię. Włóż pomarańczę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE