Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wołowina z warzywami i pomarańczą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  wołowiny
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki pomarańczy
  • 1 l  bulionu wołowego
  • 50 ml  czerwonego wytrawnego wina
  • 2 sztuki cebule
  • 2 dag  suszonych grzybów
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • oregano
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby namocz. Marchew, cebule i czosnek obierz. Marchewkę pokrój w plastry, cebule w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Z pomarańczy usuń skórkę.
  2. Mięso umyj i pokrój w dużą kostkę. Następnie mocno zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę. Podlej winem i dopraw do smaku. Smaż przez 5 minut.
  3. Mięso przełóż do szybkowaru i zalej bulionem. Dodaj grzyby i gotuj przez 40 minut.
  4. Potrawę ponownie przełóż na patelnię. Włóż pomarańczę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE