Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki placki wrapów
- 150 g wędzonego boczku w plasterkach
- 80 g świeżego szpinaku
- 150 g sera żółtego
- 2 łyżki keczupu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni podgrzej przez 1 minutę wrapy, a następnie przesmaż przez 3 minuty plasterki boczku.
- Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Mocno rozgrzej grill dwustronny lub opiekacz do kanapek.
- Placki wrap posmaruj keczupem, a następnie rozsyp na nich żółty ser, ułóż szpinak i podsmażony boczek.
- Z jednej strony zrób małą zakładkę z placka, aby zawartość nie wysypała się po zwinięciu, a następnie złóż jak kopertę.
- Zawinięty wrap umieść na grillu i dociśnij pokrywą. Piecz, aż ser się rozpuści.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka