Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekana cebula faszerowana kaszanką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki cebule
  • 3 sztuki pętka kaszanki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 1 sztuka gałązka świeżego tymianku
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz z łupin, umyj i odetnij wierzchy. Wydrąż nożem zostawiając 2 zewnętrzne warstwy. Włóż cebule na 5 minut do wrzątku, wyjmij i odstaw do ostygnięcia w chłodne miejsce.
  2. Kaszankę wyjmij z osłonek, pokrój w plasterki i rozdrobnij widelcem. Smaż przez chwilę na rozgrzanym oleju, dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Przygotowanym farszem wypełnij wydrążone cebule. Następnie włóż cebule do naczynia żaroodpornego i zapiekaj 30 minut w 180 st. C. Po wyjęciu udekoruj tymiankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE