Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zapiekane naleśniki z mięsem i cukinią


11.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  gazowanej wody
  • 1.5 szklanek  mleka
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  oliwy
  • olej do smażenia
    Farsz
  • 50 dag  mięsa mielonego z łopatki
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 15 dag  startego sera żółtego

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj wodę, mleko, jajka i oliwę po czym wszystko razem zmiksuj. Gotowe ciasto odstaw na 30 minut. Następnie usmaż cienkie naleśnikowe placki.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobno i podsmaż na 5 łyżkach oleju. Następnie dodaj mięso mielone i mieszając smaż do momentu aż mięso się zrumieni. Podlej wszystko bulionem, dodaj pokrojoną w zapałki cukinię. Dopraw do smaku ziołami, solą oraz pieprzem i duś na średnim ogniu do momentu, aż sos odparuje.
  3. Na środek każdego naleśnika nałóż mięsny farsz i złóż placek na pół. Gotowe naleśniki układaj ściśle obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch potrawy posyp startym serem. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 185 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE