Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki woreczki ryżu
- filet z kurczaka
- przyprawa gyros
- 150 g żółtego sera
- majonez
- keczup
- 1-2 sztuki ogórki konserwowe
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 2 sztuki cebule
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz mięso przyprawą do gyrosa, owiń w folię aluminiową i wstaw na kilka godzin do lodówki.
- Ryż ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. Kurczaka podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż na ryż.
- Na mięso wyłóż pokrojoną w kostkę cebulę, tarty ser, majonez, keczup i pokrojony w plastry ogórek. Następnie wyłóż pokrojoną w kostkę paprykę, majonez. Wierzch posyp startym serem i posmaruj keczupem. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przyślij przepis