Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Zapiekanka kurczakowo-brokułowa z makaronem


14.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  makaronu świderki
  • 2 sztuki filety z kurczaka
  • 1 sztuka brokuł
  • 1 sztuka średni por
  • 200 g  majonezu
  • 50 g  żółtego sera
  • czosnek granulowany
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Następnie włóż na godzinę do lodówki.
  2. Brokuł ugotuj w osolonej wodzie. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Ser pokrój w paski, a por w talarki.
  3. Na blachę do pieczenia wyłóż makaron, kurczaka, por, brokuły, majonez, makaron i żółty ser. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE