Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka ryżowa z indykiem i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki woreczki ryżu
  • 300 g  piersi z indyka
  • kilka różyczek brokułu
  • 1 sztuka mały pomidor
  • 1 łyżka  groszku
  • 1 sztuka mała marchew
  • kilka kulek mini mozzarelli
  • 2 łyżki  koperku
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  keczupu
  • przyprawa do drobiu
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawami i usmaż na rozgrzanym oleju. Brokuł i marchew ugotuj i pokrój na mniejsze kawałki. Pomidor pokrój w kostkę.
  2. Ryż przełóż do miski. Dodaj połowę warzyw, śmietanę, majonez i keczup. Wsyp koperek i wymieszaj. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki indyka i przykryj je pozostałymi warzywami. Posyp wszystko przyprawami i ułóż kuleczki mozzarelli. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE