Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i pieczarkami


11.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i pieczarkami to danie smaczne i szybkie w przygotowaniu. By potrawa była bardziej dietetyczna można przed doprawieniem zdjąć skórę z kurczaka.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  ryż
  • 8 sztuk  kurczak
    skrzydełka
  • 150 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 szklanka  bulion
  • 2 łyżki  przyprawa do kurczaka

Sposób przyrządzania:

  1. Skrzydełka umyj, osusz, natrzyj przyprawą i odstaw na 30 minut.
  2. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
  3. Na dno naczynia żaroodpornego wsyp ryż, a na nim ułóż plasterki cebuli i pokrojone pieczarki. Na wierzchu ułóż skrzydełka kurczaka.
  4. Zalej wszystko bulionem. Przykryj i piecz 45 minut w 180 st. C. Po około 35 minutach zdejmij pokrywkę, i piecz jeszcze 10 minut na opcji grillowania.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE