Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i pieczarkami to danie smaczne i szybkie w przygotowaniu. By potrawa była bardziej dietetyczna można przed doprawieniem zdjąć skórę z kurczaka.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  ryż
  • 8 sztuk  kurczak
    skrzydełka
  • 150 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 szklanka  bulion
  • 2 łyżki  przyprawa do kurczaka

Sposób przyrządzania:

  1. Skrzydełka umyj, osusz, natrzyj przyprawą i odstaw na 30 minut.
  2. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
  3. Na dno naczynia żaroodpornego wsyp ryż, a na nim ułóż plasterki cebuli i pokrojone pieczarki. Na wierzchu ułóż skrzydełka kurczaka.
  4. Zalej wszystko bulionem. Przykryj i piecz 45 minut w 180 st. C. Po około 35 minutach zdejmij pokrywkę, i piecz jeszcze 10 minut na opcji grillowania.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE