Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zapiekanka z indyka i brokułów


03.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  piersi indyka
  • 300 g  pieczarek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 1/2 szklanki  bulionu
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka brokuł
  • 100 g  goudy
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki i podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj masło, olej i smaż przez 4 minuty. Podlej wszystko bulionem, zagotuj.
  2. Następnie dodaj pokrojonego indyka, przykryj pokrywką i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj kremówkę wymieszaną z mąką, dopraw solą oraz pieprzem i zagotuj.
  3. Brokuła obgotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem szczypty cukru, odcedź i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej wszystko sosem z patelni. Wierzch posyp tartą goudą. Piecz 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE