Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 szklanka kasza jaglana
- 6 plastrów baleron
- 7 sztuk pomidorki koktajlowe
- 2 sztuki jajka
- 3 łyżki ser
starty, ostry - 1/2 pęczki natka pietruszki
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1 łyżeczka rozmaryn
suszony - 1 szczypta kurkuma
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 4 łyżki masło
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kasze przelej wodą, przełóż do garnka, zalej 3 szklankami wody. Dopraw solą i kurkumą, przykryj i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i przestudź kaszę.
- Ugotowaną kaszę wymieszaj z jajkami, serem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw pieprzem i rozmarynem.
- Blachę natłuść masłem i równomiernie rozłóż w niej kaszę. Na wierzchu ułóż pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i przekrojone na pół pomidorki. Przykryj wszystko plastrami baleronu. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka