Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i kaczki


25.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 25 dag  kaszy jęczmiennej
  • 60 dag  kaczych karczków
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 5 sztuk ziarenek ziela angielskiego
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 15 dag  pieczarek
  • 2 łyżki  smalcu + odrobina do formy
  • 10 dag  mrożonego groszku
  • 10 dag  mrożonej kukurydzy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłucz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Kacze karczki oczyść i włóż do garnka z osoloną wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, 1 obraną cebulę oraz po 1 obranej marchewce i pietruszce. Karczki gotuj do miękkości. Następnie oddziel mięso od kości.
  2. Pozostałą cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki wraz z resztą marchewek oczyść, pokrój na kawałki i z cebulą podsmaż na smalcu. Kaszę wymieszaj z mięsem, pieczarkami z dodatkiem marchewki, kukurydzą i groszkiem. Wlej odrobinę wywaru z karczków. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, włóż do wysmarowanej smalcem formy. Kaszę zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE