Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami


27.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  dowolnej kiełbasy
  • 4 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 1 sztuka jajko
  • 300 g  pieczarek
  • 50 g  startego ostrego sera
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  suszonego estragonu
  • 1/2 łyżeczki  białego pieprzu
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w grube plasterki i podsmaż na patelni.
  2. Żaroodporną formę wysmaruj lekko olejem i wyłóż jej dno kiełbasą. Cebulę i pieczarki obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na tłuszczu wytopionym ze smażenia kiełbasy. Dopraw solą do smaku.
  3. Ugotowane ziemniaki rozgnieć widelcem, dodaj grzyby z cebulą, jajko oraz starty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Rozsmaruj masę grzybową na kiełbasie. Zapiekaj 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Gotowe danie podawaj z sałatką warzywną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE