Dzisiaj jest: Środa, 29.01.2020 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków


08.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 10 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/4 sztuki selera
  • 5 łyżek  mleka
  • 5 łyżek  śmietanki kremówki
  • 20 g  masła
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  2. Marchewkę i seler obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i razem z mięsem dodaj do smażącej się cebuli. Dopraw do smaku.
  3. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Następnie przesyp ziemniaki do miski. Dodaj mleko oraz śmietankę i utłucz wszystko na puree.
  4. Mięso z warzywami przełóż do naczynia żaroodpornego. Na mięso wyłóż ziemniaczane puree i ułóż na nim kawałki masła. Zapiekaj 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE