Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zapiekanka z mięsa mielonego przekładana ziemniakami


22.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  obranych ziemniaków pokrojonych w grubsze plastry
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 300 g  mięsa mielonego
  • 150 g  startego sera żółtego
  • 200 ml  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w dużą kostkę. Ziemniaki podsmaż na patelni, przełóż na talerz. Na pozostałym po smażeniu ziemniaków tłuszczu podsmaż paprykę.
  2. Mięso podsmaż na patelni bez tłuszczu. Do mięsa dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj i duś jeszcze 5 minut.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim warstwami ziemniaki, paprykę wymieszaną z mięsem, ser i ponownie ziemniaki. Całość posyp żółtym serem i rozmarynem. Piecz 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE