Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 25 dag dużych pieczarek
- 4 sztuki pomidory
- 1 sztuka cebula
- 15 dag wędliny
- 4 sztuki jajka
- sól
- pieprz
- 1 szklanka mleka
- olej
- słodka mielona papryka
- ostra mielona papryka
- 15 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i dodaj do smażącej się cebuli. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż 10 minut, aż pieczarki odparują.
- Wędlinę pokrój w kostkę. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kawałki.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i włóż do niego wymieszane pieczarki, cebulę, wędlinę i pomidory.
- Jajka rozkłóć i wymieszaj z mlekiem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Posyp wszystko startym żółtym serem. Piecz 25 minut w temperaturze 220 st. C. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!