Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 25 dag  dużych pieczarek
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka cebula
  • 15 dag  wędliny
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 szklanka  mleka
  • olej
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • 15 dag  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i dodaj do smażącej się cebuli. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż 10 minut, aż pieczarki odparują.
  2. Wędlinę pokrój w kostkę. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kawałki.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i włóż do niego wymieszane pieczarki, cebulę, wędlinę i pomidory.
  4. Jajka rozkłóć i wymieszaj z mlekiem. Wlej do naczynia żaroodpornego. Posyp wszystko startym żółtym serem. Piecz 25 minut w temperaturze 220 st. C. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE