Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zapiekanka z sosem grzybowym


11.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 40 dag  pieczeni wołowej
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 szklanka  sosu grzybowego
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • zioła prowansalskie
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, osącz.
  2. Warzywa umyj, oczyść i obierz. Cebulę posiekaj. Paprykę pokrój w paseczki. Cukinię pokrój w plasterki. Wszystkie warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie do momentu aż zmiękną i puszczą sok. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku ziołami, mieloną papryką, solą oraz pieprzem.
  3. Pieczeń pokrój w kostkę i dodaj do warzyw razem z makaronem. Wymieszaj. Przełóż wszystko do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  4. Sos grzybowy wymieszaj z jajkami i śmietaną. Polej nim zapiekankę. Wierzch posyp startym żółtym serem i lekko wymieszaj. Piecz 30 minut w temperturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE