Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Żeberka pachnące jabłkami


27.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  żeberek wieprzowych
  • 4 sztuki goździki
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 5 sztuk jabłek
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia i formy
  • 1/2 szklanki  soku jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka zalej 2 szklankami wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, goździki i sól. Gotuj 60 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, obtocz w jajku i bułce, usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Jabłka obierz, skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i kminkiem, piecz w natłuszczonej blasze 15-20 minut w temperaturze 170 st. C.
  3. Wywar przecedź, wlej sok jabłkowy, zagęść mąką i zagotuj. Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
  4. Żeberka podawaj z sosem i jabłkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE