Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Żeberka pachnące jabłkami


27.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  żeberek wieprzowych
  • 4 sztuki goździki
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 5 sztuk jabłek
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia i formy
  • 1/2 szklanki  soku jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka zalej 2 szklankami wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, goździki i sól. Gotuj 60 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, obtocz w jajku i bułce, usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Jabłka obierz, skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i kminkiem, piecz w natłuszczonej blasze 15-20 minut w temperaturze 170 st. C.
  3. Wywar przecedź, wlej sok jabłkowy, zagęść mąką i zagotuj. Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
  4. Żeberka podawaj z sosem i jabłkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE