Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Żeberka z pieca


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  żeberek
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 2 sztuki ziarenka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  chili
  • 1 łyżka  oleju
  • sól
  • 2 sztuki cebule
  • pieprz
  • 3 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  łagodnego keczupu
  • 4 łyżki  sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka włóż do garnka z zimną wodą i dodaj 1 liść laurowy, 2 ziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz 1 łyżkę soli. Płyn doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmij z wywaru i ostudź. Cebulę dokładnie obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej na patelni 1 łyżce oleju.
  2. W dużej misce wymieszaj miód, keczup, sos sojowy, ostudzoną cebulę oraz przyprawy.
  3. Do przygotowanej marynaty włóż ostudzone żeberka i całość wymieszaj tak, żeby każdy kawałek mięsa był pokryty glazurą. Wstaw do lodówki na 60 minut.
  4. Po tym czasie ułóż mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żeberka piecz 90 minut, aż się zrumienią. Podawaj na gorąco.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE