Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 50 dag kapusty kiszonej
- 1 sztuka cebula
- olej do smażenia
- 2 sztuki kiełbasy paprykowe
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki dokładnie wyszoruj, po czym ugotuj w mundurkach w dobrze osolonej wodzie. Następnie odcedź, lekko przestudź i pokrój wraz ze skórką w plasterki. Kapustę opłucz w zimnej wodzie, dokładnie osącz i posiekaj.
- Cebulę obierz i pokrój w talarki. Kiełbasy pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki oraz kiełbasę. Wszystkie składniki podsmażaj do zrumienienia, od czasu do czasu mieszając.
- Pod koniec smażenia na patelnię dodaj kapustę kiszoną. Całość podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Potrawę dopraw do smaku solą i pieprzem, przełóż na talerze i posyp posiekaną natką pietruszki.
- Podawaj na gorąco.
Źródło przepisu: Smacznego!