Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaczki z kapustą i kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 50 dag  kapusty kiszonej
  • 1 sztuka cebula
  • olej do smażenia
  • 2 sztuki kiełbasy paprykowe
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, po czym ugotuj w mundurkach w dobrze osolonej wodzie. Następnie odcedź, lekko przestudź i pokrój wraz ze skórką w plasterki. Kapustę opłucz w zimnej wodzie, dokładnie osącz i posiekaj.
  2. Cebulę obierz i pokrój w talarki. Kiełbasy pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki oraz kiełbasę. Wszystkie składniki podsmażaj do zrumienienia, od czasu do czasu mieszając.
  3. Pod koniec smażenia na patelnię dodaj kapustę kiszoną. Całość podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Potrawę dopraw do smaku solą i pieprzem, przełóż na talerze i posyp posiekaną natką pietruszki.
  4. Podawaj na gorąco.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE