Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ziemniaki zapiekane z farszem mięsno-warzywnym


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże ugotowane ziemniaki
  • 10 dag  mięsa mielonego
  • 3 dag  selera
  • 3 dag  marchwi
  • 3 dag  pietruszki
  • 1 sztuka mała cebula
  • koperek
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, cebulę, seler i pietruszkę obierz i ugotuj. Odcedź i posiekaj razem z koperkiem.
  2. Do miski wrzuć mięso, pokrojone warzywa, jajko, sól, pieprz i majeranek. Wymieszaj na jednolitą masę.
  3. Ziemniaki przekrój wzdłuż i wydrąż. Środek lekko posmaruj olejem i posyp solą. Zagłębienie wypełnij farszem mięsnym, oprósz pieprzem.
  4. Faszerowane ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE