Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ziemniaki zapiekane z farszem mięsno-warzywnym


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże ugotowane ziemniaki
  • 10 dag  mięsa mielonego
  • 3 dag  selera
  • 3 dag  marchwi
  • 3 dag  pietruszki
  • 1 sztuka mała cebula
  • koperek
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, cebulę, seler i pietruszkę obierz i ugotuj. Odcedź i posiekaj razem z koperkiem.
  2. Do miski wrzuć mięso, pokrojone warzywa, jajko, sól, pieprz i majeranek. Wymieszaj na jednolitą masę.
  3. Ziemniaki przekrój wzdłuż i wydrąż. Środek lekko posmaruj olejem i posyp solą. Zagłębienie wypełnij farszem mięsnym, oprósz pieprzem.
  4. Faszerowane ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE