Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zrazy wołowe w sosie warzywnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zrazy wołowe w sosie warzywnym najlepiej podawać z gotowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  wołowina
  • 1/2 sztuki  bułka pszenna
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  ogórek kiszony
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 1/2 sztuki  papryka zielona
  • 1 sztuka  cebula czerwona
    mała
  • 3 łyżeczki  musztarda
    Dijon
  • 3 łyżki  mąka
  • 1 szczypta  kolendra
    suszona
  • 1 szczypta  cząber
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    słodka
  • 3 ziarenka  ziele angielskie
  • 2 sztuki  liście laurowe
  • olej
    do smażenia
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę umyj, osusz i pokrój w 4 plastry. Mięso rozbij na cienkie kotlety.
  2. Kawałki wołowiny oprósz z jednej strony solą oraz pieprzem. Następnie cienko posmaruj musztardą. Wszystkie warzywa oczyść, po czym pokrój w cienkie paseczki.
  3. Na środku ułóż po kawałku marchewki, kiszonego ogórka, cebuli i czerwonej papryki. Mięso zwiń, tworząc roladki i zepnij je wykałaczkami.
  4. W garnku rozgrzej olej i dodaj 1 łyżkę masła. Roladki obtocz w mące i zrumień na rozgrzanym tłuszczu. Dolej wodę. Dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Mięso duś przez 30 minut do miękkości.
  5. Pozostałe warzywa pokrój w kostkę. 1/2 bułki pokrusz. Składniki dodaj do mięsa i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj kolendrę, cząber i paprykę słodką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze przez 7 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE