Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.02.2020 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zrazy z karkówki


17.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 20 dag  ogórków kiszonych
  • 20 dag  papryki marynowanej
  • 2 sztuki duże cebule
  • 30 dag  małych pieczarek
  • musztarda
  • olej rzepakowy
  • mąka
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki, paprykę i cebule pokrój w paski i podsmaż na oleju.
  2. Mięso pokrój w plastry, lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Posmaruj musztardą, nałóż porcję farszu ogórkowo-paprykowego, zwiń w roladę i zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące i rozkłóconym jajku.
  3. Zrazy obsmaż na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyść, ułóż wokół mięsa i podsmaż. Duś z mięsem przez 40 minut. Od czasu do czasu roladki odwracaj i polewaj powstałym sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE