Dzisiaj jest: Czwartek, 22.11.2018 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Maślane krewetki z makaronem


12.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  ugotowanego makaronu - najlepiej tortellini, świderki lub motylki
  • 1/4 kostki  masła
  • 700 g  krewetek
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • 400 g  śmietany 12%
  • 1 łyżeczka  suszonej bazylii lub 50 g świeżej bazylii
  • 70 g  sera parmezan
  • 1/4 łyżeczki  czarnego pieprzu
  • 1 szczypta  słodkiej papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować makaron2. W patelni rozgrzać masło, wrzucić krewetki i czosnek.3. Podsmażyć ok 4 minuty, zdjąć krewetki z patelni.4. Wlać śmietanę,5. Zagotować śmietanę, zmniejszyć temperaturę,6. Dodać krewetki, bazylię, ser, paprykę i pieprz,7. Zdjąć całość z patelni, wymieszać najlepiej w misce z makaronem i serwować.



Przepis dodany przez:

franulka

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE