Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Ryba po meksykańsku


06.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 700 g  fileta z dorsza lub tilapii
  • pół szklanki mąki
  • 4 łyżki  stołowe masła
  • 200 g  sosu chilli
  • 80 g  pokrojonych na cząstki zielonych papryczek chilli
  • 500 g  tartego sera cheddar
  • 40 g  posiekanych liści kolendry (do dekoracji)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, 2. Filety posól i popieprz, a następnie obtocz w mące, 3. Rozgrzej masło na patelni podsmaż filety, 4. Przenieś filety do naczynia żaroodpornego,5. Sos i papryczki chili posyp równomiernie na ryby, a następnie zrób to samo z tartym serem,6. Piecz przez 15 minut, aż ser będzie stopiony, 7. Po wyjęciu z pikearnika udekoruj kolendrą, 8. Podawaj z ryżem.



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE