Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Aromatyczny dorsz po hiszpańsku


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  filetów z dorsza
  • czarne oliwki
  • cebula
  • pomidor
  • zielona papryka
  • czerwona papryka
  • 2 ząbki  czosnku
  • świeży tymianek
  • gałązka cząbru
  • 1 szklanka  białego wina
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  2. Cebulę pokrojoną w cienkie paski, posiekana w kostkę paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek smażyć na rozgrzanej, wysmarowanej oliwą patelni przez 10 min.
  3. Pomidora obrać i pokroić w kostkę. Do naczynia żaroodpornego włożyć cebulę, paprykę, pomidora i oliwki.
  4. Na wierzchu ułożyć filety z dorsza oprószone solą i pieprzem. Pod rybę włożyć 4 gałązki tymianku oraz cząber.
  5. Całość podlać 2 łyżkami oliwy z oliwek, przecierem pomidorowym i winem.
  6. Piec około 25 minut, do czasu gdy ryba na wierzchu się zarumieni.
  7. Dorsza podawać na pierzynce z letnich warzyw i oliwek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Natalia_cooking

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE