Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Białe szparagi z łososiem


15.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 pęczek  szparagów
  • 150 g  wędzonego łososia
  • 2 sztuki jajka
  • 1 pęczek  rukoli
  • 1/2 szklanki  orzeszków pinii
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 12 sztuk pomidorów cherry
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi umyj, obierz i odetnij zdrewniałe końce. Gotuj je ok. 8 minut w osolonej wodzie. Ugotuj jajka, obierz i pokrój w kostkę. Rukolę dokładnie umyj i osusz.
  2. Pomidorki umyj, osusz. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Dodaj pomidorki, oprósz solą i pieprzem, smaż ok. 1 minuty.
  3. Na półmisek wyłóż rukolę, szparagi, łososia, pomidorki i orzeszki. Sok z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu wymieszaj z olejem. Polej sałatkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE