Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Bożonarodzeniowy łosoś z oliwkami


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 800 g  filetów z łososia
  • 150 g  hiszpańskich zielonych oliwek
  • 50 g  hiszpańskich czarnych oliwek
  • 1 sztuka cebula dymka
  • 7 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W miseczce wymieszaj hiszpańskie czarne oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy.
  2. W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły.
  3. Filety z łososia dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na półmisku udekorowanym hiszpańskimi oliwkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Natalia_cooking

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE