Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Brandade


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30-35 dag  filetów z dorsza lub innej ryby morskiej
  • 2/3 szklanki  mleka
  • cebula
  • 2-3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 2-4 łyżki  śmietany
  • kilka kaparów
  • kilka plasterków pomidora
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę posolić i oprószyć pieprzem, zalać mlekiem, gotować na małym ogniu 15 min, odstawić do ostygnięcia. Zimną wyjąć z mleka, podzielić widelcem na kawałki, usunąć wszystkie ości. Cebulę i ziemniaki zmiksować na gładką masę, następnie dodać czosnek i kawałki ryby, miksować nadal, aż masa będzie gładka.
  2. Wtedy wlać oliwę, sok z cytryny i śmietany. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, udekorować kaparami i plasterkami pomidora. Podawać z pieczywem chrupkim.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE