Dzisiaj jest: Wtorek, 21.01.2020 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Brandade


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30-35 dag  filetów z dorsza lub innej ryby morskiej
  • 2/3 szklanki  mleka
  • cebula
  • 2-3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 2-4 łyżki  śmietany
  • kilka kaparów
  • kilka plasterków pomidora
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę posolić i oprószyć pieprzem, zalać mlekiem, gotować na małym ogniu 15 min, odstawić do ostygnięcia. Zimną wyjąć z mleka, podzielić widelcem na kawałki, usunąć wszystkie ości. Cebulę i ziemniaki zmiksować na gładką masę, następnie dodać czosnek i kawałki ryby, miksować nadal, aż masa będzie gładka.
  2. Wtedy wlać oliwę, sok z cytryny i śmietany. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, udekorować kaparami i plasterkami pomidora. Podawać z pieczywem chrupkim.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE