Dzisiaj jest: Piątek, 28.02.2020 Imieniny: Teofila i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Curry z wędzonej ryby


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  długoziarnistego ryżu
  • 50 dag  dowolnej wędzonej ryby
  • cebula
  • 4 sztuki jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki  łagodnej pasty curry
  • 2 łyżki  masła
  • 3 szklanki  bulionu drobiowego
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę zeszklić na dużej patelni na rozgrzanym maśle, dodać opłukany, dobrze odsączony ryż i pastę curry. Dokładnie wymieszać, następnie wlać bulion, zagotować, dusić pod przykryciem 15-20 min.
  2. Włożyć podzieloną na kawałki rybę, znów wymieszać. Gotować na małym ogniu jeszcze 15 min., aż ryż wchłonie cały płyn. Potrawę doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki, obłożyć ćwiartkami jaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE