Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cykoria z filetami z sardeli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cykorie
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa do smażenia
  • 2-3 sztuki filety z sardeli
  • 2 łyżki  świeżo posiekanej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Cykorię oczyścić, opłukać i gotować al dente w osolonej wodzie przez 10 minut. Wyjąć cykorię z wody, osączyć, przekroić wzdłuż na pół i ostudzić.
  2. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i podsmażyć czosnek około 1 minuty.
  3. Filety z sardeli opłukać, osączyć i zmiksować. Dodać do czosnku i wymieszać. Dołożyć połówki cykorii i dusić razem około 5 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć cykorię w sosie, posypać miętą i podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE