Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Cykoria z filetami z sardeli


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cykorie
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa do smażenia
  • 2-3 sztuki filety z sardeli
  • 2 łyżki  świeżo posiekanej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Cykorię oczyścić, opłukać i gotować al dente w osolonej wodzie przez 10 minut. Wyjąć cykorię z wody, osączyć, przekroić wzdłuż na pół i ostudzić.
  2. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i podsmażyć czosnek około 1 minuty.
  3. Filety z sardeli opłukać, osączyć i zmiksować. Dodać do czosnku i wymieszać. Dołożyć połówki cykorii i dusić razem około 5 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć cykorię w sosie, posypać miętą i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE