Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Cykoria z filetami z sardeli


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cykorie
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa do smażenia
  • 2-3 sztuki filety z sardeli
  • 2 łyżki  świeżo posiekanej mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Cykorię oczyścić, opłukać i gotować al dente w osolonej wodzie przez 10 minut. Wyjąć cykorię z wody, osączyć, przekroić wzdłuż na pół i ostudzić.
  2. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i podsmażyć czosnek około 1 minuty.
  3. Filety z sardeli opłukać, osączyć i zmiksować. Dodać do czosnku i wymieszać. Dołożyć połówki cykorii i dusić razem około 5 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć cykorię w sosie, posypać miętą i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE