Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Dorsz duszony z ziemniakami


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  filetów z dorsza
  • 2-3 sztuki cebule
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 4 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, posiekać i lekko zrumienić na rozgrzanej oliwie, wymieszać z obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, smażyć dalej, posypując solą i pieprzem.
  2. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę) i podzielone na kawałki filety rybne. Podlać wodą i dusić na małym ogniu. Posypać natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE