Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 60 dag filetów z dorsza
- 2-3 sztuki cebule
- 5-6 sztuk ziemniaków
- 4 sztuki pomidory
- 3 łyżki oliwy
- posiekana natka pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obrać, posiekać i lekko zrumienić na rozgrzanej oliwie, wymieszać z obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, smażyć dalej, posypując solą i pieprzem.
- Dodać pokrojone pomidory (wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę) i podzielone na kawałki filety rybne. Podlać wodą i dusić na małym ogniu. Posypać natką pietruszki.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe