Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Dorsz panierowany w sezamie


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki mrożone filety z dorsza
  • 4 łyżki  sezamu
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cytryna
  • masło klarowane do smażenia
  • 50 dag  ziemniaków
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę wyłożyć na talerz i rozmrozić. Ziemniaki obrać. Pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na patelni z dodatkiem soli oraz pieprzu.
  2. Następnie na talerze wysypać osobno mąkę oraz sezam, a w miseczce rozkłócić widelcem jajko. Rybę panierować najpierw w mące, później w jajku i na koniec w ziarnach sezamu.
  3. Na patelni rozpuścić tyle masła, aby ryby były co najmniej do połowy zanurzone. Rozgrzać je i smażyć filety po 5 minut z każdej strony (nie przypalić sezamu).
  4. Do dania doskonale pasuje surówka przyrządzona z selera oraz marchewki. Na koniec potrawę ozdobić kawałkiem cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE