Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Dorsz pieczony z warzywami


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z dorsza
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dorsza dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą.
  2. Marchew obierz, zetrzyj na tarce. Por pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Koperek i pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. Warzywa wymieszaj z natką pietruszki i koperku. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, a na nich rybę.
  4. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, najpierw kilka minut pod przykryciem, a potem bez przykrycia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE