Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Dorsz w sezamie


24.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże filety z dorsza
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  sezamu
  • 50 g  posiekanych migdałów
  • 100 ml  oleju roślinnego
  • sól
  • przyprawa typu Vegeta
  • pieprz czarny
  • pół małej cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza pokrój na kawałki, oprósz przyprawą typu Vegeta, delikatnie solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut.
  2. Filety najpierw obtocz w mące, następnie w jajku, a następnie w mieszaninie sezamu i migdałów.
  3. Smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Podawaj tuż po przyrządzeniu ze świeżym pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE