Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz w sezamie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże filety z dorsza
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  sezamu
  • 50 g  posiekanych migdałów
  • 100 ml  oleju roślinnego
  • sól
  • przyprawa typu Vegeta
  • pieprz czarny
  • pół małej cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza pokrój na kawałki, oprósz przyprawą typu Vegeta, delikatnie solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut.
  2. Filety najpierw obtocz w mące, następnie w jajku, a następnie w mieszaninie sezamu i migdałów.
  3. Smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Podawaj tuż po przyrządzeniu ze świeżym pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE