Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Dorsz w sezamie


24.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże filety z dorsza
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  sezamu
  • 50 g  posiekanych migdałów
  • 100 ml  oleju roślinnego
  • sól
  • przyprawa typu Vegeta
  • pieprz czarny
  • pół małej cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza pokrój na kawałki, oprósz przyprawą typu Vegeta, delikatnie solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut.
  2. Filety najpierw obtocz w mące, następnie w jajku, a następnie w mieszaninie sezamu i migdałów.
  3. Smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju.
  4. Podawaj tuż po przyrządzeniu ze świeżym pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE