Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz zapiekany z pietruszkową kruszonką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z dorsza
  • 1 opakowanie  passaty pomidorowej
  • 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj passatę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  2. Bułki zmiksuj w blenderze, na okruchy, z dodatkiem 2 łyżek oliwy. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj.
  3. Rybę podziel na kawałki, osusz papierowym ręcznikiem i dopraw solą i pieprzem. Na wierzch każdej porcji ryby nałóż warstwę chlebowej kruszonki.
  4. Sos pomidorowy wlej do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż kawałki ryby. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C, aż wierzch się zarumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE