Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Dorsz zapiekany z pietruszkową kruszonką


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z dorsza
  • 1 opakowanie  passaty pomidorowej
  • 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj passatę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  2. Bułki zmiksuj w blenderze, na okruchy, z dodatkiem 2 łyżek oliwy. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj.
  3. Rybę podziel na kawałki, osusz papierowym ręcznikiem i dopraw solą i pieprzem. Na wierzch każdej porcji ryby nałóż warstwę chlebowej kruszonki.
  4. Sos pomidorowy wlej do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułóż kawałki ryby. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C, aż wierzch się zarumieni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE