Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Filet z dorsza z ziołami


12.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 400 g  fileta z dorsza (jeśli mrożony to nie może być glazurowany, bo się nie usmaży :))
  • 1 łyżeczka  pieprzu cytrynowego
  • 1 sztuka czubata łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka  soli ziołowej
  • 1 sztuka jajko
  • mąka do panierowania
  • sól
  • olej roślinny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza pokroić na ok. 8 cm mniejsze kawałki. Jeśli robimy z dorsza mrożonego, to go lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć, a następnie pokroić.
  2. Oprószyć filety pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki, aby przeszły ziołami i solą.
  3. Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąką. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
  4. Podawać z ziemniakami z koperkiem i sałatką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE