Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Filet z dorsza z ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 400 g  fileta z dorsza (jeśli mrożony to nie może być glazurowany, bo się nie usmaży :))
  • 1 łyżeczka  pieprzu cytrynowego
  • 1 sztuka czubata łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka  soli ziołowej
  • 1 sztuka jajko
  • mąka do panierowania
  • sól
  • olej roślinny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z dorsza pokroić na ok. 8 cm mniejsze kawałki. Jeśli robimy z dorsza mrożonego, to go lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć, a następnie pokroić.
  2. Oprószyć filety pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki, aby przeszły ziołami i solą.
  3. Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąką. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
  4. Podawać z ziemniakami z koperkiem i sałatką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE