Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 600 g filetów z łososia
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka chili
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
- 1/4 łyżeczki suszonego oregano
- garść listków natki pietruszki
- garść listków kolendry
- 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- W blenderze miksujemy oliwę z przyprawami i ziołami (robimy "bejcę").
- Solimy filety, smarujemy bejcą od strony mięsa. Przykrywamy filety i wkładamy na co najmniej 1 godzinę (najlepiej na 6 godzin) do lodówki.
- Filety wyjmujemy z marynaty, układamy na dobrze rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 6-10 minut, aż filety zrobią się białoróżowe.