Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Grillowany łosoś w ziołach


13.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z łososia
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  chili
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  granulowanego czosnku
  • 1/4 łyżeczki  granulowanej cebuli
  • 1/4 łyżeczki  suszonego oregano
  • garść listków natki pietruszki
  • garść listków kolendry
  • 1 szczypta  mielonego czarnego pieprzu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. W blenderze miksujemy oliwę z przyprawami i ziołami (robimy "bejcę").
  2. Solimy filety, smarujemy bejcą od strony mięsa. Przykrywamy filety i wkładamy na co najmniej 1 godzinę (najlepiej na 6 godzin) do lodówki.
  3. Filety wyjmujemy z marynaty, układamy na dobrze rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 6-10 minut, aż filety zrobią się białoróżowe.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE