Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Grillowany łosoś w ziołach


13.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z łososia
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  chili
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  granulowanego czosnku
  • 1/4 łyżeczki  granulowanej cebuli
  • 1/4 łyżeczki  suszonego oregano
  • garść listków natki pietruszki
  • garść listków kolendry
  • 1 szczypta  mielonego czarnego pieprzu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. W blenderze miksujemy oliwę z przyprawami i ziołami (robimy "bejcę").
  2. Solimy filety, smarujemy bejcą od strony mięsa. Przykrywamy filety i wkładamy na co najmniej 1 godzinę (najlepiej na 6 godzin) do lodówki.
  3. Filety wyjmujemy z marynaty, układamy na dobrze rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 6-10 minut, aż filety zrobią się białoróżowe.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE