Dzisiaj jest: Wtorek, 12.12.2017 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Kapusta faszerowana łososiem


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk liści białej kapusty
  • 150 g  łososia wędzonego
  • 150 g  twarogu
  • 1 łyżka  chrzanu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • pieprz
  • nici bawełniane
  • 6 łyżeczek  kawioru
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę włóż na chwilę do wrzątku. Oddziel duże liście i odetnij zgrubiałe części.
  2. Twaróg pokrusz widelcem. Dodaj chrzan i majonez. Wymieszaj.
  3. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Plastry łososia pokrój i dodaj do masy twarogowej. Wsyp koperek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj.
  4. Na liść kapusty nałóż farsz i zwiń go na kształt sakiewki. Zwiąż ją nicią bawełnianą by się nie rozpadła.
  5. Podawaj udekorowane łyżeczką kawioru i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE