Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kapusta faszerowana łososiem


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk liści białej kapusty
  • 150 g  łososia wędzonego
  • 150 g  twarogu
  • 1 łyżka  chrzanu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • pieprz
  • nici bawełniane
  • 6 łyżeczek  kawioru
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę włóż na chwilę do wrzątku. Oddziel duże liście i odetnij zgrubiałe części.
  2. Twaróg pokrusz widelcem. Dodaj chrzan i majonez. Wymieszaj.
  3. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Plastry łososia pokrój i dodaj do masy twarogowej. Wsyp koperek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj.
  4. Na liść kapusty nałóż farsz i zwiń go na kształt sakiewki. Zwiąż ją nicią bawełnianą by się nie rozpadła.
  5. Podawaj udekorowane łyżeczką kawioru i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE