Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Karczochy faszerowane tuńczykiem


02.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże kromki białego chleba
  • 8 sztuk  serc karczochów z puszki
  • 100 sztuk tuńczyka w sosie własnym z puszki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  pomidorów bez skóry z puszki
  • 3 sztuki łodygi natki pietruszki
  • 1 łyżka  pokrojonego szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175oC. Z chleba wyciąć po dwa koła wielkości serca karczocha.
  2. Karczochy opłukać, osączyć na sitku, następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuńczyka również osączyć na sitku.
  3. Czosnek obrać, oliwę wlać do miski, wycisnąć do niej czosnek i dobrze wymieszać.
  4. Chleb posmarować oliwą z czosnkiem, ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku z obu stron, tak aby chleb był chrupki i miał jasnobrązowy kolor.
  5. Pomidory posiekać drobno nożem i wymieszać z tuńczykiem. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Dodać natkę do pomidorów i wymieszać. Napełnić farszem serca karczochów i ułożyć na chlebie. Posypać szczypiorkiem i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE