Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Karczochy faszerowane tuńczykiem


02.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże kromki białego chleba
  • 8 sztuk  serc karczochów z puszki
  • 100 sztuk tuńczyka w sosie własnym z puszki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  pomidorów bez skóry z puszki
  • 3 sztuki łodygi natki pietruszki
  • 1 łyżka  pokrojonego szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175oC. Z chleba wyciąć po dwa koła wielkości serca karczocha.
  2. Karczochy opłukać, osączyć na sitku, następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuńczyka również osączyć na sitku.
  3. Czosnek obrać, oliwę wlać do miski, wycisnąć do niej czosnek i dobrze wymieszać.
  4. Chleb posmarować oliwą z czosnkiem, ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku z obu stron, tak aby chleb był chrupki i miał jasnobrązowy kolor.
  5. Pomidory posiekać drobno nożem i wymieszać z tuńczykiem. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Dodać natkę do pomidorów i wymieszać. Napełnić farszem serca karczochów i ułożyć na chlebie. Posypać szczypiorkiem i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE