Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Karp faszerowany ryżem


21.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sprawiony karp
  • 1 sztuka por
  • 1 szklanka  gotowanego ryżu
  • 50 g  rodzynków
  • masło
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  curry

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę dokładnie odfiletuj, wyjmując wszystkie ości, ale zostaw skórę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw.
  2. Filety połóż obok siebie, zszyj z jednej strony, ułóż na nich zblanszowane liście pora.
  3. Ryż wymieszaj z curry i umytymi rodzynkami. Przypraw solą i pieprzem. Ułóż ryż na porach, zszyj rybę, zawiń w ściereczkę posmarowaną masłem.
  4. Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE