Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Karp faszerowany ryżem


21.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sprawiony karp
  • 1 sztuka por
  • 1 szklanka  gotowanego ryżu
  • 50 g  rodzynków
  • masło
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  curry

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę dokładnie odfiletuj, wyjmując wszystkie ości, ale zostaw skórę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw.
  2. Filety połóż obok siebie, zszyj z jednej strony, ułóż na nich zblanszowane liście pora.
  3. Ryż wymieszaj z curry i umytymi rodzynkami. Przypraw solą i pieprzem. Ułóż ryż na porach, zszyj rybę, zawiń w ściereczkę posmarowaną masłem.
  4. Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE