Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Karp na ostro


22.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.25 sztuk karpia
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4 łyżki  mąki kukurydzianej
  • 2 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • zielona przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oczyść, umyj, osusz i pokrój w dzwonka, a następnie rozkrój je na pół. Oprósz solą, pieprzem i zieloną przyprawą do ryb.
  2. Ostrą papryczkę i czosnek drobno posiekaj i natrzyj nimi rybę. Odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
  3. Zanurzaj rybę w rozmąconym jajku, obtaczaj w mące i smaż na złoty kolor. Usmażoną rybę skrop sokiem z cytryny. Podawaj z chlebem smażonym na oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE