Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp nadziewany w galarecie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 3 łyżki  żelatyny
    Farsz
  • 200 g  filetów rybnych
  • włoszczyzna
  • 150 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 4 łyżki  kaszy manny
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  masła
  • ziele angielskie
  • przyprawa ziołowa
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Włoszczyznę obierz, opłucz i zalej 2 litrami zimnej wody. Dodaj umyte filety rybne i przyprawy. Gotuj 30 minut, a następnie wyjmij warzywa, rybę i przecedź.
  2. Filety zmiel. Pieczarki opłucz, kilka pokrój w grube plastry, a resztę posiekaj. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle wraz z pieczarkami. Następnie wymieszaj cebulę i pieczarki ze zmielonymi filetami. Dodaj jajko, kaszę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko na gładką masę.
  3. Karp nadziewany w galarecie: Karpia spraw, opłucz i pokrój w dzwonka. Farszem napełnij pozszywane na końcach dzwonka. Rybę złóż w całość, zawiń ciasno w folię aluminiową, nakłuj w kilku miejscach. Tak przygotowanego karpia włóż do wywaru i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Ugotowane dzwonka ostudź, osącz i ułóż na półmisku. Udekoruj plastrami pieczarek i marchewką.
  4. Wywar jeszcze raz przecedź, wymieszaj z żelatyną, podgrzej do rozpuszczenia, przypraw i ostudź. Tężejącą galaretką zalej rybę i odstaw do zastygnięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE