Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Karp wigilijny w galarecie


11.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • włoszczyzna
  • 2 sztuki cebule
  • 1/2 szklanki  soku żurawinowego
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 1 sztuka białko
  • groszek z puszki
  • 1 sztuka cytryna
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę spraw, pokrój w dzwonka. Włoszczyznę oczyść, umyj, odsącz. Razem z cebulą zalej litrem wody. Dodaj przyprawy. Gotuj przez 30 minut.
  2. Następnie wyjmij włoszczyznę i do wywaru włóż rybę. Gotuj przez 25 minut, a następnie wyjmij i ułóż karpia na półmisku.
  3. Do pozostałego wywaru wlej sok żurawinowy, zagotuj. Wbij białko, zamieszaj i zagotuj. Gotowy wywar przecedź przez gęste sito.
  4. Żelatynę namocz, dodaj do wywaru. Mieszając, podgrzewaj, aż się rozpuści, ostudź.
  5. Galaretę pokrój w kostkę, obłóż nią rybę. Następnie udekoruj marchewką i cytryną oraz posyp groszkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE