Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Karp z bakaliami


23.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2-3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 2 sztuki goździki
  • 2 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cytryna
  • 50 g  rodzynek
  • 100 g  migdałów
  • 30 g  suszonej żurawiny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, oczyść i pokrój w dzwonka. Następnie oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Głowę i ogon ryby zalej litrem wody, zagotuj, odszumuj. Następnie dodaj oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gotuj 60 minut, by uzyskać esencjonalny wywar, przelej go przez gęste sito.
  3. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle, połącz z wywarem. Gdy się zagotuje, włóż porcje ryby i dodaj bakalie oraz skórkę otartą z cytryny. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE