Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Karp z bakaliami


23.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2-3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 2 sztuki goździki
  • 2 sztuki cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cytryna
  • 50 g  rodzynek
  • 100 g  migdałów
  • 30 g  suszonej żurawiny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, oczyść i pokrój w dzwonka. Następnie oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Głowę i ogon ryby zalej litrem wody, zagotuj, odszumuj. Następnie dodaj oczyszczoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gotuj 60 minut, by uzyskać esencjonalny wywar, przelej go przez gęste sito.
  3. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle, połącz z wywarem. Gdy się zagotuje, włóż porcje ryby i dodaj bakalie oraz skórkę otartą z cytryny. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE