Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Karp zapiekany z migdałami


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 2 szklanki  mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • olej
  • sól
  • przyprawa do ryb

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, umyj, usuń płetwy, ogon i głowę, wyfiletuj.
  2. Następnie zalej rybę mlekiem i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz i oprósz solą i przyprawą do ryb.
  3. Rybę panieruj w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem, aż uzyska złoty kolor.
  4. Podsmażoną rybę włóż do naczynia żaroodpornego i posyp migdałami. Piecz chwilę w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE