Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 500 g rozmrożonego i odsączonego mintaja
- 1 sztuka cebula
- 3 sztuki ugotowane ziemniaki
- 3 sztuki czubate łyżki mąki pszennej
- 2 sztuki jajka
- natka pietruszki
- bułka tarta
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Rybę osusz i również usmaż na oleju.
- Do miski włóż rybę, cebulę i ugotowane ziemniaki. Wszystko razem zmiksuj.
- Do masy rybnej dodaj jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj.
- Porcję masy wyłóż na talerzyk z bułką tartą, obsyp nią kotleciki i delikatnie przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem.
- Smaż z obu stron na złoty kolor.
Źródło przepisu: moja Kuchnia