Dzisiaj jest: Wtorek, 19.02.2019 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Kotleciki rybne


11.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  rozmrożonego i odsączonego mintaja
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 3 sztuki czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 sztuki jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Rybę osusz i również usmaż na oleju.
  2. Do miski włóż rybę, cebulę i ugotowane ziemniaki. Wszystko razem zmiksuj.
  3. Do masy rybnej dodaj jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Porcję masy wyłóż na talerzyk z bułką tartą, obsyp nią kotleciki i delikatnie przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem.
  5. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE