Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kotleciki rybne


11.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  rozmrożonego i odsączonego mintaja
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 3 sztuki czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 sztuki jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Rybę osusz i również usmaż na oleju.
  2. Do miski włóż rybę, cebulę i ugotowane ziemniaki. Wszystko razem zmiksuj.
  3. Do masy rybnej dodaj jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Porcję masy wyłóż na talerzyk z bułką tartą, obsyp nią kotleciki i delikatnie przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem.
  5. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE