Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Kotleciki rybne


11.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  rozmrożonego i odsączonego mintaja
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 3 sztuki czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 sztuki jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Rybę osusz i również usmaż na oleju.
  2. Do miski włóż rybę, cebulę i ugotowane ziemniaki. Wszystko razem zmiksuj.
  3. Do masy rybnej dodaj jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Porcję masy wyłóż na talerzyk z bułką tartą, obsyp nią kotleciki i delikatnie przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem.
  5. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE