Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Krewetkowo-paprykowe szaszłyki z grilla


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 32 sztuki krewetki średniej wielkości
  • 2 sztuki duże papryki czerwone pokrojone na 24 części (najwygodniejsze do nadziewania będą nieduże kwadraty)
  • 2 łyżki  stołowe rumu
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 szczypta  przyprawy korzennej
  • 1 szczypta  sproszkowanej papryki cayenne, bądź innej ostrej papryki
  • 10 g  mieszanki curry
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj osiem patyczków do szaszłyków. Na każdy nadziej po 3 krewetki i cztery cząstki papryki.
  2. Przygotuj sos. Zmieszaj ze sobą przyprawy: korzenną, paprykę cayenne, oraz curry. Do zmieszanych przypraw dolej rum i oliwę. Wszystko wymieszaj. Marynatą polej szaszłyki.
  3. Szaszłyki ułóż na grillu i opiekaj po 2-3 minuty z każdej strony.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Timo

Posty : 0

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE