Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Krewetkowo-paprykowe szaszłyki z grilla


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 32 sztuki krewetki średniej wielkości
  • 2 sztuki duże papryki czerwone pokrojone na 24 części (najwygodniejsze do nadziewania będą nieduże kwadraty)
  • 2 łyżki  stołowe rumu
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 szczypta  przyprawy korzennej
  • 1 szczypta  sproszkowanej papryki cayenne, bądź innej ostrej papryki
  • 10 g  mieszanki curry
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj osiem patyczków do szaszłyków. Na każdy nadziej po 3 krewetki i cztery cząstki papryki.
  2. Przygotuj sos. Zmieszaj ze sobą przyprawy: korzenną, paprykę cayenne, oraz curry. Do zmieszanych przypraw dolej rum i oliwę. Wszystko wymieszaj. Marynatą polej szaszłyki.
  3. Szaszłyki ułóż na grillu i opiekaj po 2-3 minuty z każdej strony.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Timo

Posty : 0

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE