Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Krewetkowo-paprykowe szaszłyki z grilla


07.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 32 sztuki krewetki średniej wielkości
  • 2 sztuki duże papryki czerwone pokrojone na 24 części (najwygodniejsze do nadziewania będą nieduże kwadraty)
  • 2 łyżki  stołowe rumu
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 szczypta  przyprawy korzennej
  • 1 szczypta  sproszkowanej papryki cayenne, bądź innej ostrej papryki
  • 10 g  mieszanki curry
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotuj osiem patyczków do szaszłyków. Na każdy nadziej po 3 krewetki i cztery cząstki papryki.
  2. Przygotuj sos. Zmieszaj ze sobą przyprawy: korzenną, paprykę cayenne, oraz curry. Do zmieszanych przypraw dolej rum i oliwę. Wszystko wymieszaj. Marynatą polej szaszłyki.
  3. Szaszłyki ułóż na grillu i opiekaj po 2-3 minuty z każdej strony.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Timo

Posty : 0

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE