Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Łosoś w galarecie


23.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 400 g  fileta z łososia
  • 1/3 główki  brokuła
  • 2 sztuki marchewki
  • 3 łyżki  suszonej żurawiny
  • 3 łyżki  blanszowanych migdałów
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • sól
  • cukier
  • 1/2 łyżeczki  octu z białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele angielskie. Zagotuj, a następnie wyjmij jarzyny.
  2. Łososia umyj i pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki i zalej gorącą wodą, a po minucie odcedź.
  3. Marchewki obierz i pokrój w cienkie wstążki. Zblanszuj przez 30 sekund w wywarze z jarzyn, wyjmij. Rybę wrzuć do gorącego wywaru, gotuj przez 3 minuty i wyjmij na płaski talerz.
  4. Wywar przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw do smaku solą, cukrem oraz octem i odstaw do wystygnięcia.
  5. Do formy keksowej włóż porcje ryby, różyczki brokułu, wstążki marchewki i bakalie. Zalej wszystko wywarem z żelatyną, wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.33 Ocen: 6

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE