Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Łosoś w galarecie


23.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 400 g  fileta z łososia
  • 1/3 główki  brokuła
  • 2 sztuki marchewki
  • 3 łyżki  suszonej żurawiny
  • 3 łyżki  blanszowanych migdałów
  • 3 łyżeczki  żelatyny
  • sól
  • cukier
  • 1/2 łyżeczki  octu z białego wina

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele angielskie. Zagotuj, a następnie wyjmij jarzyny.
  2. Łososia umyj i pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki i zalej gorącą wodą, a po minucie odcedź.
  3. Marchewki obierz i pokrój w cienkie wstążki. Zblanszuj przez 30 sekund w wywarze z jarzyn, wyjmij. Rybę wrzuć do gorącego wywaru, gotuj przez 3 minuty i wyjmij na płaski talerz.
  4. Wywar przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw do smaku solą, cukrem oraz octem i odstaw do wystygnięcia.
  5. Do formy keksowej włóż porcje ryby, różyczki brokułu, wstążki marchewki i bakalie. Zalej wszystko wywarem z żelatyną, wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE